Regndroppsterapi

Regndroppsterapi

Historik:

Dr. Gary Young är grundaren till Young Living Eteriska Oljor

"Jag utvecklade Regndroppstekniken (RDT) under 80-talet baserad på min forskning med eteriska oljor som antimikrobiska medel samt att jag kände mig manad att ta vara på en fascinerande information som jag fick av en indianhövding hos Lakota Indian Nation i South Dakota, USA"

Indianhövdingen berättade att för länge sedan vandrade hans förfäder regelbundet över gränsen till Kanada till de nordligaste delarna av Saskatchewan och Manitoba, där de ofta fick bevittna norrskenet - Aurora Borealis. De sjuka riktade sina ansikten mot norrskenet och höll upp sina händer mot ljuset och gjorde djupa inandningar. Deras tro var att luften var laddad med helande energi från norrskenet. Tankemässigt "andades" de in denna nya energi i ryggraden och därefter andades de ut genom nervväggarna till de drabbade delarna i kroppen.

Senare när gränsen till Kanada stängdes och Lakotaindianerna tvingades leva isolerat i indianreservat började de utveckla denna energiläkande process mentalt tillsammans med lätta fjäderliknande strykningar utmed ryggraden för att sprida de helande energierna genom kroppen.

 

Vad är regndroppsterapi?

Regndroppsterapi består av en rad eteriska oljor som har höga antibakteriella egenskaper. Kombinationen av dessa oljor ger synergieffekter som angriper toxiska ämnen och bakterier som finns mellan ryggraden och musklerna.

Regndroppsterapi baseras på idén, numera utvecklad genom ett antal vetenskapliga studier, att många typer av skolios och andra ryggradsförskjutningar orsakas av virus eller bakterier som ligger "sovande" längs ryggraden. Dessa patologiska besvär orsakar inflammation vilket i sin tur gör att ryggraden förvrids och vanställs.

 

Hur går en regndroppsterapi-behandling till?

Du ligger först på rygg och får en energibalansering där jag håller mina händer på dina fotsulor. Därefter masseras sju utav oljorna in med Vita Flex-tekniken under fotsulorna på reflexpunkterna för ryggraden.

Du får sedan lägga dig på mage och oljorna "droppas" en och en utmed ryggraden och masseras in med fjäderliknande strykningar, Vita flex-teknik

 

Varje enskild eterisk olja har sina specifika terapeutiska egenskaper som tillsammans med de andra oljorna hjälper till att återställa balans i kroppen. När oljorna absorberas i ryggraden förstärks alla nerv- och motoriska funktioner. Ryggraden fungerar som en motorväg eller träffpunkt där alla nerver utgår ifrån, eller ansluter till, och kontrollerar funktionerna av våra organ, körtlar och andra system i kroppen. En Regndroppsterapibehandling är djupt avslappnande samtidigt som den är renande. Doften av oljorna påverkar även sinnet och känslorna. Oljorna är kraftgivande gåvor från växtriket som på ett positivt sätt påverkar både kropp och själ.

 

Resultatet kan vara i timmar, dagar eller till och med år, helt beroende på varje enskild person och dess kropps syra basbalans. Ju surare en kropp är desto kortare tid stannar resultatet därför behöver vissa personer 2-3 rdt-behandlingar i veckan, andra 1 behandling i veckan medans för andra kan det räcka med någon behandling per månad.

Många upplever smärtlindring, värme och ökad mjukhet i ryggrad och leder i flera dagar, som resultat av denna massage.

 

Vid regndroppsterapi används de eteriska oljorna Valor, Oregano, Timjan, Vintergröna, Basilika, Cypress, Mejram, Pepparmint och Aroma Siez.

 

Valor är en oljeblandning bestående av Gran, Blå Renfana, Frankincense, och Rosenträ. Den verkar både på det kroppsliga och det andliga planet och inger en känsla av styrka, mod och själv-förtroende. Den har en balanserande inverkan på den fysiska kroppen och dess struktur.

 

Oregano har antivirus,-antibakteriella,-antisvamp,-antiparasit,-antiinflammatoriska egenskaper och är stärkande för immunförsvaret och luftvägarna. Den motverkar åldrande och är en kraftfull antioxidant.

 

Timjan har antibakteriella-, antisvamp-, antivirus- och antiparasitegenskaper och är en av de starkaste kända antioxidanterna, motverkar åldrande och har en stärkande inverkan på bl.a. immunförsvaret, luftvägarna, nervsystemet och matsmältningssystemet.

 

Basilika är starkt muskelavslappnande, antibakteriell, antivirus, antiinflammatorisk och verkar upplyftande vid mental trötthet.

 

Cypress förbättrar blodcirkulationen och stärker blodkapillärerna, är muskelavslappnande, vätskedrivande och verkar mot infektioner. Den främjar också matsmältningen och verkar lindrande för andningsbesvär.

 

Vintergröna är antikoagulerande, muskelavslappnande, anti-inflammatorisk, kärlutvidgande, smärtstillande, blodtryckssänkande och lindrar alla typer av smärta.

 

Mejram är lindrande för muskler och leder, bra för matsmältningssystemet, antibakteriell, antisvamp, kärlvidgande, slemlösande och blodtryckssänkande. Har en värmande effekt på både kropp och sinne. Främjar peristaltiken i tarmsystemet och lindrar tillfällig stress och oro.

 

Aroma Siez är en oljeblandning bestående av Basilika, Mejram, Lavendel, Pepparmint och Cypress. Den fungerar antiinflammatoriskt, är muskelavslappnande och stimulerar blodcirkulationen och lindrar värkande, stela, inflammerade och skadade muskler. Är också lindrande vid huvudvärk.

 

Pepparmint är antiinflammatorisk, antitumör, antiparasit, antibakteriell, antivirus, antisvamp, verkar stimulerande för gallan och matsmältningen, allmänt smärtlindrande och dämpar aptit.